ANKARA / MAMAK - FATMA TARMAN ORTAOKULU

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında ocak ayı faaliyetleri olarak "Anlamını Bul" ve "Hatırlatmaca" etkinlikleri yapılmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında anahtar kelimelerden hikâye anlatma yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda 5/A sınıfı öğrencilerinden İnci Cemre ÖZTÜRK adlı öğrencimiz birinci olmuştur.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında aralık ayı etkinliği olarak öğrencilerle "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü paylaşıldı. Yunus Emre Sözlüğünden en azüç kelime ile afiş hazırlayan öğrencilerimiz arasından Tekva MAHZUM adlı öğrencimizi afişi birinci seçildi.

Ock

05.01.2024 tarihinde okulumuz öğrencilerine Çanakkale Savaşı'nın ruhunu canlandırmak üzere Çanakkale Savaşı Mobil Müzesi gelmiştir. İlgiyle gezen öğrencilerimiz Çanakkale Savaşı'ında günümüze kalan tarihi eserleri yakından görme imkânı bulmuştur.

May

19 Mayıs 1919, “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu kutlu günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
    Millî değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlu olsun!

Ock

2021-2022 Egitim - Öğretim yılının ilk dönemi kapandı. Öğrencilerimize başarılarından dolayı hediyelerini vererek onlara yeni dönemlerde bol bol başarı diliyoruz.

Ock

Ayın öğrencileri olarak seçilen 5/A sınıfından Tekva Mahzum ve Beraa Sande'ye belgeleri ve ödülleri okul müdürümüz Habib BİLGEN, öğretmenlerimiz Ayşe NAÇAR , Ramazan BİLİCİ ve Fatma ERDURAN tarafından verilmiştir

Ara

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyetinin Ankara'ya gelişinin 102. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele'nin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyoruz.